Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2010 15:07 - Накратко, 10.02.03
Автор: thunderbg Категория: Други   
Прочетен: 888 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2010 16:30


Вече две новини ми привлякоха вниманието днес. "Студентка продаде девствеността си за 23 000 евро" и "Хакери удариха сайта на НАП".
Първата новина слага край на мечтите ми да спя с девственица. Предполагам не съм единствения мъж с подобни мечти. При тия цени очевидно няма да ме огрее. Освен, ако не спечеля от тото или нещо подобно. А всъщност дори и да ги имах парите не съм сигурен, че бих ги похарчил за това. Също така мисля, че в България надали ще успея да намеря 19 годишна девственица. Всъщност много се съмнявам и за 16 годишна такава. Или поне с такова впечатление оставам, като чета новини. Оня ден - групов секс и изнасилване в училище. Вчера - 9 годишна родила. Първо бебе на годината - от 13 годишна. Очевидно е мода да си губиш девствеността преди навършването на 16 години. Всъщност тази мода се появи още аз като бях на такива години, но сега сякаш се случва още по-рано. Освен всичко друго тази новина показва и още нещо - нов начин да се "спечелят пари от интернет", което е едно от най-рекламираните (чрез спам) неща. Само дето не е толкова достъпен бизнес за масовия потребител.

Втората новина ме заинтересува силно. Онзи ден на 1-ви аз извърших хакерска атака. Заедно с хиляди потребители, които любопитни поради медийния шум през последния месец се опитах да отворя сайта на НАП. И това беше цялата хакерска атака. Защото като има много маймуни на клона - той се чупи.
Преди доста години не помня къде чух лаф - има "админи" и има и "бахти админите". Май системния администратор на НАП е от вторите. Всъщност това не ме учудва.
Навремето в един проект, който разработвахме с приятели имахме за клиент системният администратор на една от най-голямите институции в България. И тоя "админ" съм го чувал да казва "не посмях да отворя базата данни за да не оплескам нещо, а викнах един приятел, който и друг път е отварял база данни и повече ги разбира нещата". И това е, когато в 3 посред нощ са го събудили за да го уведомят, че наистина му хакват поверените сървъри. Същия този "админ" в разговор на 4 очи бях установил, че предпочита да ползва XP home edition за сървърна ОС и също така, че не знае какво представлява cookie. Момчето не е виновно де - самият той си признава, че са го взели на тая работа, защото чичо му беше тогава на някакъв много висок държавен пост. Ама не е редно да се дават 1500++ лева месечно на човек, който не просто не може да свърши работата, а и наистина си няма абсолютно никаква идея за нея. Няма да назовавам име. Само ще кажа, че институцията, където този "админ" работи е в сектора на правосъдието.
Тая история я разказвам, защото и админа на НАП очевидно е "бахти админа". Защото заради тоя админ ще ми се изтърсят утре някви **БОП на вратата да ме питат що съм хаквал така грубо сайта на НАП и няма да има какво да отговоря, защото ще съм хванат в действие - хакващ 10-15 сайта едновременно, начело с blog.bg.
И всъщност тая хакерска атака е причина да излезем целия народ на протест. На протест, че харчат парите, с които си плащаме данъците за да плащат заплата на нечии племенник. На протест, че и прокуратурата щяла да се заеме с това и пак ще се харчат парите, с които сме си плащали данъците за да се маскира нечия некомпетентност. И имената на "админите" в НАП трябва да бъдат публикувани в медиите, за да се знае кои са и да не ги вземат никъде на работа, където се работи с по-сложно устройство от пишеща машина или калкулатор.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - "Хакери удариха сайта на НАП".
04.02.2010 18:34
Прав си разбутаха цялата система. Уж трябваше да стане "Обслужване на едно гише", а те какво УСР_ХА всичко. Сега тичаш като ненормален между НАП, НОЙ и др. институции. Какво им пречеше да оставят работещата система в НОИ. Пак някой се е нагушкал с много хиляди лева. Според мен е станало, както с детските градини миналата година, т.е не могат да поемат трафика и хакерите са им виновни за това. :(
Плюс това IT-то на НАП не знаят ли какво е Backup и Restore та да ресторнат сайта от някой архив. Ама явно не знаят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 571500
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!