Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 14:18 - Накратко, 10.02.01, II
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1128 Коментари: 0 Гласове:
1



НАПъните продължават. След като през последните няколко часа окончателно се отказах от опита си да отворя сайта на НАП, преди малко останах "приятно" изненадан от следното съобщение:

Уважаеми клиенти,
днес, 1 февруари, достъпът до https://www.nap.bg/
e ограничен.
За достъп до електронните услуги, моля изберете следния адрес: https://inetdec.nra.bg/


Че е ограничен достъпа забелязах и сам, но мерси за информацията. Последвах втората препратка за услугата и успях да се добера някакъв "портал", където в някакъв безкраен списък с услуги намерих раздел за такива със свободен достъп. След като попаднете на тоя списък с услуги за свободен достъп следва да натиснете "Справка за здравноосигурителния статус" и да въведете ЕГН-то и кепча код.
За тоя кепча код да кажа - почти си извадих очите докато го видя и попълня, но в крайна сметка си видях здравноосигурителния статус. И да ви кажа нищо ново и по-различно не открих. С други думи всичкият тоя медиен шум около тая промяна е напълно излишен и безумен. Излишен и безумен, защото сайта на НАП днес е неизползваем, а можеше да бъде направено много по-културно - например като сайта на столичната компания за градски транспорт, която постепенно прехвърли сайта www.skgt-bg.com на www.sumc.bg без никакви подобни драми. Няколко месеца на индекса на стария сайт стоя голям червен надпис-препратка към новият сайт, а най-накрая направиха автоматично препращане към новият адрес. И щеше да е много лесно НОИ да сложат едно червено (може и мигащо) съобщение с големи букви някъде по сайта си, което да стои 1 месец, а след това просто линка за старата услуга да препраща към адреса на новата, но кой да мисли.


Тагове:   НАП,   Накратко,   НОИ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 569343
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!