Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2010 20:19 - ЕК отново подпука Microsoft
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2264 Коментари: 2 Гласове:
2



Европейската комисия изви ръцете на Microsoft с решението си потребителите да имат право на избор на браузър при инсталиране на Windows.
В Microsoft са започнали разработката на новите инсталационни пакети, където ще имате избор между Internet explorer, Firefox, Chrome, Opera, Safari. Тестовете им започват от следващата седмица, а официалното пускане на пазара е обявено за първи март.
Специалисти коментират, че това рязко ще промени класацията по използваемост на браузърите, където досега категорично лидер беше Internet explorer.

Статията съм я публикувал и тук.

Излизайки от официалния тон мога да добавя - евала на ЕК. Следващата напълно логична стъпка е да се преразгледат цените на софтуера в глобален мащаб и да се регулират според регионите на ползване. Това ще е в полза и на потребители и на майкрософт. И на всички производители на специализиран софтуер, който в момента струва майка си и баща си.



Тагове:   Windows,   Microsoft,   браузър,


Гласувай:
2



1. dorichela - наскоро една приятелка искаше да си ...
20.02.2010 20:33
наскоро една приятелка искаше да си купи office pack за windows 7 /бахти прокажената версия/ и сумата беше около $400 /с всичките му буклуци вътре.. освен Ексел, Уърд, Аксес и там още кво беше, имаше още поне 15 ненужни бози/... Е как да даде един българин $400 за лицензиран офис пакет?! :)
цитирай
2. thunderbg - То да е само това
20.02.2010 20:51
Колко българи например знаят, че е незаконно да им се продаде компютър заедно с windows (не става дума за демо версиите, които вече продават повечето дистрибутори)
А какво да се каже за софтуера на адобе или корел...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 570809
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!