Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2010 10:00 - Накратко, 10.01.28
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 806 Коментари: 0 Гласове:
1



Рано-рано намерих първите две новини, които да коментирам. "Иран обеси 2-ма, протестирали срещу президента" и "Таксиджия:  За 9 дни ме пребиха 6 пъти, полицаите казват - оправяй се".
Първата новина, която избрах да коментирам днес ми прави впечатление с думата "протест", защото напоследък отново е актуална темата за отменянето на правото да протестираме пред правителствените сгради. Искам просто да кажа, че ние всъщност не подозираме какви сме късметлии, че не сме ислямска държава и нямаме смъртно наказание. Защото картината на един Бойко бесещ протестиращи край министерски съвет (примерно на онези големи фенери отпред или на уличните стълбове) или разстрелващ осмелили се да протестират граждани на площада пред президентството е изключително жива в главата ми. Ето в такива моменти се радвам, че вече не ни управляват Доган и ДПС и в такива моменти разбирам защо на следващите избори няма да гласувам за тях. За да не се превърне България в подобна ислямска държава, където правото на глас и свободата на словото се наказват със смъртно наказание. За съжаление не сме и по-различни от тях, когато наказваме даунлоада на филм или музика със * години затвор.
Втората новина съвсем точно улучи настроението предизвикано от първата такава. Тя изключително точно описва някой от абсурдите, които са възможни само тук. Не мога да не посоча първо "съвета" на полицаите да изведе биячите извън града и да се разправи там по мъжки с тях. Какво значи по мъжки? Това не е сценарий на уестърн за да се изпозастрелят на главната улица на градчето в края му. Всъщност ролята на полицията не е ли точно да защитава нарушените права и достойнство на гражданите? Той човека, ако е искал да реши проблема "по мъжки" е щял да го направи и без да пише жалби, но той е решил да го реши "по европейски". Поради, което проблема му е нерешен и се стига до новина в медиите и евентуално чак след това ще се предприеме нещо за да бъде наистина решен този проблем.
Съдебната ни система има много проблеми. Мудна и корумпирана. Сега виждам трети голям проблем - не приемали видео за доказателство. Какъв е смисъла от охранителните камери. Че то след като това не е доказателство що на всяко кръстовище слагат камери и след това пращат актове по пощата? След като видеото не е доказателство за нанесен побой, как може да бъде за превишена скорост или преминаване на червен светофар?
Искам да разкажа една история от преди 6 години приблизително.
Беше петък. Сутринта майка ми изтегли кредит - за да плати на следващия ден издаването на новата си книга. Прибра част от парите в банкова сметка, а друга част (около 800 лева) вкъщи - плащането на издателството щеше да е на следващия ден.  Майка ми отиде да се види с приятели, а аз следобеда излязох за лекции заедно с жена ми. Понеже се оказа, че няма да имаме лекции поради отсъствието на преподавателя, решихме да се приберем. Цялото време, в което съм отсъствал не е било повече от 30 минути. Когато се върнах апартамента беше разбит, беше претърсена единствено стаята, в която са били оставени парите и липсваха само те. Въпреки, че точно до тях се намираше кутия със златни и сребърни бижута на доста висока стойност. Полицаите, които дойдоха направиха кочината по-голяма. Попитаха дали подозираме някой и след като отговорихме, че подозираме банката, те отговориха, че е възможно от банката да дават информация на трети лица, но те нямат какво да направят.
Банката е ДСК.


Тагове:   Иран,   побой,   Накратко,   обир,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 569495
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!