Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2010 22:07 - Накратко, 10.01.27, II
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 845 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 27.01.2010 22:09


Впоследствие се появиха още няколко новини, които искам да споделя - цели три. "Черно море замръзна", "Волен Сидеров е имал аудиенция при папата" и "Нов музикален хит - "Бате Бойко прави вятър".
Първото си е новина. Откъдето и да се погледне. Истинска новина. Защото нещо, което се е случило три пъти за един век е нещо, което заслужава внимание. Особено като се вземе предвид, какво се е случило и заобикалящите ни климатични аномалии и време. Честно казано съжалявам, че не съм там да го видя. Всъщност и да стъпя върху леда, да се разходя, защото такива преживявания остават спомен за цял живот. Докато търсех повече снимки, за да се обогатя поне виртуално с този феномен намерих това. Установих, че е имало и по-големи и по-малки замръзвания - в Уикито. Който иска да потърси там на страницата на Черно море.
Втората новина предизвика любопитството с участието на едно колоритно явление в родната политика, което за разлика от Яне е доста по-сериозно - Волен Сидеров през последните месеци и години. Стана ми любопитно как така човек като него успява да стигне до папата. И да му говори и да го убеждава за заличаване на българската следа. Първоначалната ми реакция беше мисъл от типа на: "Добре, че папата не е турчин." Тогава Сидеров трябваше лично да е тази българска следа.
Също така ми направи впечатление втория абзац от кратката статия. Там където се казва, че е поднесъл иконата и най-вече, че е предал поздрави от българското правителство и в частност от Бойко Борисов. Този начин, по който е споменат Бойко Борисов само затвърждава мнението, че и Волен подобно на Яне е марионетка на премиер-пожарникаря. Ама доста по-хитра марионетка. Търпеливо и постоянно преследваща собствените си цели.
Това последното, което реших да споделя не го намирам за новина. Не и такава каквато трябва да бъде. Споделих го, защото ми напомни освен на Ветрове на Лили Иванова и на Бате Гойко на Хиподил. И се замислих, че премиера ни е един индианец, но от български произход. Всъщност си пуснах Бате Гойко и слушайки го се замислих, че бате Бойко отговаря на описанието на лирическият герой на Хиподил:

Бате Гойко ти внимавай
каубоец е отзад.
Моля те не му се давай,
щото има косопад.

Бате Гойко е индианец
но от ромски произход.
Може и да нема ланец,
но е кръгъл идиот.

Бате Гойко ти си мъж
Бате Гойко е веднъж.

Бате Гойко има мириз
на изпуснат пор вдовец
и в неговия ирис
гние дух на зъл боец.

Бате Гойко яко сецка
от лулата на мира.
Бате Гойко ще изпецка
всяка корист от врага
.


Тагове:   лед,   Янев,   Накратко,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566025
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!