Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2010 15:07 - За енергото с любов...
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1390 Коментари: 1 Гласове:
2



Кой не знай за ЧЕЗ, кой не е чувал за тях. И искам да добавя "Кой не ги е псувал?" В този ми пост ролята на лирически герой е моя, а този път в ролята на ламята, змея и т.н. няма да е човек от правителството, медиите или GLOBUL, а любимото на поколения българи вече енерго - в моя случай ЧЕЗ.
През последните 3-4 седмици в центъра на София (определена част от центъра) се случва някаква аномалия. Не мога да го определя като токов удар, но не е и типичното спиране на тока за повече и неизвестено колко точно време. Всъщност си е точно спиране на тока, но е за период между 1 и 3 минути.
Преди 4 седмици мисля, че се случи за първи път. Бяха 2-3 спирания на тока в интервал от 2-3 дена - по 1 дневно. Винаги в късните вечерни часове - между 00:10 и 00:25. Тези 2-3 спирания на тока не успяха да ме вбесят дотолкова, че да предприема нещо, а ги приех с философската идея, че не бива да забравям в коя държава съм. Възможно беше да е авария, някакъв ремонт, който правят в малките часове и какво ли не още.
Следващата седмица последваха още няколко такива спирания на тока. Пак по едно на ден, пак в тези часове и минути и изключително изнервящи. Това ме убеди, че не е авария и не е ремонт. Преживях ги и новите две спирания на тока и продължих да си живея, блогвам и т. н.
Миналата седмица обаче това се случи отново. 3 поредни дена в същите вечерни часове и все за интервал от 1 до 3 минути. Ето тогава вече започнах да се нервирам. И в момента се нервирам все повече. Не искам да пиша, че ще избухна, че ще вземат да ме арестуват като някой терорист - подобно на англичанина, който си написал статус съобщение в Twitter. Моля, милиционера четящ това да вземе предвид, че нямам намерение да взривявам нищо.
Да се върна на темата. Тази седмица мисля във вторник това се случи отново. Същия час, същия интервал от време. Снощи, сряда - отново. Днес е четвъртък - и имаме развитие на проблема - този път беше в часовете между 12:00 и 13:00. И мисля, че като се случи следващия път ще им звъня за да експлодирам и да им сипя типично по български в един телефонен разговор. Отново, моля, милиционера четящ това да има предвид, че няма да взривявам енергото.

Моля, ако някой от живеещите в центъра на София чете това, да се престраши и да драсне един коментар дали е забелязал подобни проблеми през последните дни и седмици за да знам какво мога да кажа и какво не, когато им се обадя. Благодаря предварително.

И накрая ще завърша с един виц, който обрисува темата за телефонното избухване, което предстои:
- Ало, Топлофикация ли е?
- Ами, не. Ние сме енергото.
- Е, нищо. И на вас да ви е*а майката.


Тагове:   ток,   удар,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - тъпчо
16.04.2010 19:13
И какво от това, че ти е спирал тока за минута две? Докато свети , не ви прави впечатление, а? А кое дрего в тази държава е на по-високо ниво? Само едно нещо ми кажи, по-качествено, по-добро? Ако искаш да ти свети без да гасне, готов ли си да плащаш 3 пъти по скъпо?
Не може и душата в рая и , к....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566041
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!