Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2010 13:21 - Нова година - По пътя
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 838 Коментари: 0 Гласове:
1



Аз съм мъж. Съответно се приготвих за около 2 минути за концерта. И зачаках жена ми. Облечен и готов за излизане седях в антренцето и все още хвърлях по някой поглед към телевизора.
И така попаднах на поредния бисер - 2 часа и половина преди настъпването на новата година БНТ 1 рекламираха концерт на Ролинг Стоунс. Този концерт щеше да се излъчи на 31-ви декември от 1:10 ч. Зачудих се дали си рекламират програмата от миналата Нова година, програмата от изминалата нощ, програмата на новогодишната нощ или програмата на следващата Нова година. За съжаление както и да го мислех все стигах до варианта, че рекламират концерт, който ще се случи след около 3 часа и половина. Въпреки, че пишеше 31-ви декември.
Посмяхме се вкъщи, а през това време жена ми се оказа готова за излизане и ние най-накрая тръгнахме. Беше около 21:30. Времето беше топло и приятно. Вървяхме бавно по "Раковска" към градинката на Народният театър. Понеже имаше доста слухове за сериозната охрана на концерта решихме да си вземем някаква кола, която да пием там. Това го направихме от денонощното клекче намиращо се по диагонал срещу Happy-то на спирката на тролея. Естествено имаше обичайната новогодишна надценка. Направи ми впечатление, че дори в този час все още ги има търговците, които седят и продават на коледно-новогодишните сергии.
Продължихме бавно да вървим покрай НАТФИЗ и аз забелязах някакъв клошар. И той празнуваше. Беше награбил някаква поне 3 литрова бутилка пълна с нещо, което поне на цвят приличаше на червено вино и я беше преполовил. Вървеше по улицата, залиташе солидно и надигаше бутилката.
Влязохме в градинката на театъра и минахме покрай него. В момента, в който завихме покрай него видях сцената и тълпата. Имаше много хора. Няколко хиляди. А площада беше направо празен. Гледахме украсата и съжалявахме, че не взехме фотоапарат, но може би по-късно тази вечер ще излезем и ще поснимаме празничната украса на града. Освен НДК, бул. Витоша и района на концерта, къде още си струва да се снимат украсите?
Понеже бяхме подранили значително, дори за Орлин Горанов и Кристина Димитрова решихме да си намерим пейка. Продължихме покрай МО и точно срещу входа му я видяхме - свободната пейка. Настанихме се и наблюдавахме. Празнуващи хора. Всякакви образи. От шокиращо безвкусно облечени до шокиращо забавно изглеждащи. Тях няма да ги описвам. Прекалено много има за описване. Само няколко от най-емблематичните екземпляри. И когато им дойде времето в разказа.


Тагове:   концерт,   украса,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566036
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!