Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2009 15:25 - Да си изпълня обещанието...
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 863 Коментари: 0 Гласове:
1



Ето и обещаната дискусия за спама. Всъщност не е точно дискусия.  То е въпрос и известно количество отговори. Специално първият отговор на потребителя с прякор Нервен ми харесва. Стара е. Отдавна писана и позагубила своята актуалност като тема в тези форуми. Но самата тема, която е повдигната в коментарите е все още актуална.
Този потребител е казал всичко нужно на език народен, така, че всеки да го разбере. И се надявам да са го разбрали. Защото, ако това не разбират не знам кое ще разберат. Може би трябва да го изпратя на Глобул. Може би трябва да напрегна типичният си български талант, който всеки от нас притежава и да добавя със свои думи мнението си. Но не вярвам, че мога да го направя по-добре от Нервен. Човека наистина е казал всичко и го е казал добре.
Познавах навремето един от многото китайци в България. От тия дето продават джинси, якета и всякакви дрънкулки на Илиянци. Човека беше много жълт и с много дръпнати очи. Говореше български с отвратителен акцент, който и китайски май не беше даже. Обаче как пишеше на български. И нервния щеше да му завиди. Виждал съм го като се нервира виртуално този китаец. Можеше 3 страници А4 да напише без да се повтори. И все по-красноречив да става, колкото повече пише. А и доста бързо, почти без да се замисля ги пишеше тези бисери. Мисля, че, ако се понапрегне би могъл и като рими да ги пише попръжните. Като онези готови SMS-и, които цитирах. Пак се отклоних от основната тема.
Ей такива потребители и/или организации като тая Деси ме карат да се чувствам като Нервен. И аз подобно на него си отварям мейловете сутрин и намирам по 80-90 спам съобщения. А съм образцов потребител. Имам си два мейла за лична кореспонденция. Един за работна. И естествено един за регистрации и т.н. И въпреки всичко във всеки от тях всяка сутрин намирам минимум 50-60 нови спам съобщения. И трябва да ги прегледам поне по диагонала за да видя дали няма нещо, което не е спам. Всичките филтри, които използвам не ми помагат. Случва се и то често да имам важно съобщение прихванато от главния спам филтър на съответната поща и завряно в съответната част от мейл акаунта. Но няма какво да се направи.
Поне за българските спамъри съм намерил начин да се справям. Те лесно се стресират като им се каже, че ще ги съдиш и ще пуснеш жалби срещу тях къде ли не. И спират да пращат повече рекламни съобщения. Максимум още едно, но за да се извинят за причиненото неудобство.


Тагове:   спам,   китаец,   Илиянци,   мейл,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 569270
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!