Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2010 23:25 - Накратко, 10.02.01, III
Автор: thunderbg Категория: Други   
Прочетен: 954 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.02.2010 23:35


Днес освен НАПъните открих още три новини, които ме амбицират да ги споделя и да си изкажа мнението. Новините са "Само семки може да се рекламират с тъпани", "2500 евро глоба за собственичка на прегазено куче" и "Мъж задигна лаптоп "за спомен" от столично фото".
В първата новина искам да обърна внимание на частта, в която се казва, какво са намерили за подвеждаща реклама. Ако това е подвеждаща реклама трябва да бъдат свалени около 95% от рекламите, които наблюдаваме под някаква форма в България. За пример веднага ще дам рекламите на перилни препарати. Там детето се изцапва, цялата манджа се излива върху покривката или нещо подобно, НО в следващия момент грижовната и знаеща домакиня пуска пералнята, слага от магическия *** (заместете с името, на който желаете перилен препарат), изпира и като резултат някога зелената тениска с кални петна (ако е варианта с детето) вече е станала ослепително бяла - по-бяла и от нова бяла тениска. Мога да дам за пример и рекламите на тия по-масовите лекарства, като Колдрекс например. Дето като си болен и не можеш да дишаш от сополи, храчки и кашлица, влизаш в аптеката, купуваш си "магическото" лекарство и го изпиваш на място. И резултата е, че преди още да напуснеш аптеката си в по-добро здраве, отколкото си бил, когато и да било през живота си (освен, ако не си боледувал и друг път и съответно пак да си се лекувал). И като съм заговорил за реклами - ами какво да кажем за рекламите на разни салами, наденици, кренвирши и всякакви други месни продукти? Дето ни уверяват, че са от чисто месо без никакви химии. Да ама не. Наскоро на село колиха прасе и успях да се доредя до домашни наденици, салами и пастети. И да ви кажа господа химици, дето правите салами - месото има друг вкус, който няма нищо общо с това, което рекламирате или продавате. Мога да продължа още с часове да говоря за нашите реклами. Вярвам, че повечето ми читатели ще успеят да го направят също. И затова няма да повтарям и останалите, познати ни на всички и до болка, неща.

Втората новина ме привлече с абсурдното си заглавие. Предположих, че не се е случило в България поради валутата, която е в заглавието и като я отворих се оказах прав. Оказва се, че не само в родината ни се случват абсурди и парадокси. Тази новина е такъв пример от Германия.
Когато тази жена се е обадила в полицията, аз мисля, че тя е молила органите на реда да й помогнат да хване кучето си, а не да го убият. Или поне аз бих им се обадил с тази цел. Но дори да се е обадила с цел да предпази другите граждани не е редно да й изпратят на нея фактурата за щетите. Ами все пак постоянно в предавания за животинска полиция и т.н. показват как, ако се налага "озаптяването" на някое животно използват пушка с упойваща стреличка или куршум. И всъщност като не могат да го заловят и трябва да го убият животното - много по-лесно и безболезнено е да го застрелят отколкото да го прегазят. Все пак акцента е, че не са могли да го заловят, ама са имали възможност да го прегазят. И всъщност прегазването на едно куче как нанася щети за 2500 евро на кола? Днес четох за някакъв 24 годишен келеш с джип дето потрошил с бухалка нечия кола. И щетите по тая кола (страничен прозорец и врата мисля бяха) са за 566 лева. Как кучето, което бяга от полицейската кола нанася щети за над 2500 евро? И всъщност, прегазването на кучето, вместо да бъде упоено или в краен случай застреляно не е ли жестоко отношение към животно, за което е редно тези полицай да бъдат съдени от някоя от хилядите организации за защита на животните?

Третата новина ми стана любопитна поради факта, че ставаше дума за лаптоп, фото и кражба в заглавието. Четейки заглавието бях предположил, че някой е нахлул във фотото, отмъкнал е лаптопа и се е изнесъл на бегом. Да ама не. Човека си е кръгъл идиот. Защото да отидеш във фото и да се снимаш за лични документи (студийна снимка с хубаво осветление и т.н. си е студийна снимка и е възможно най-добрия портрет за обявяване за издирване на някой) и след това да откраднеш нещо от това фото, си е проява на идиотщина. От най-идиотската идиотщина. Тая идиотщина дето за съжаление ни отличава от голямата част от света. Идиотщина, която бих я разбрал, ако беше извършено от някой от тия най-черните цигани от най-турските райони на родината дето имат за висше образование ходенето на детска градина. Ама в случая е неразбираема.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566084
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!