Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2009 12:58 - Една забавна история
Автор: thunderbg Категория: Забавление   
Прочетен: 2646 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След днешния пост на политическа тематика реших малко да се разтоваря като споделя някоя по-забавна история. Понеже вече се издадох,  в един от предишните си постове, че имам някакъв професионален опит в администрирането и поддържането на различни компютърни приложения реших да разкажа една история от началото на професионалната ми кариера, което ще рече, че е от преди 8-9 години поне.
Вече работех от половин година при първия си работодател в областта и бях успял да се докажа, че се справям с работата. Фирмата беше квартален лан доставчик и компютърен магазин. Понеже нашата история се развива в началото на лятото, а всички знаеме що за мързелив период е това, ние съответно нямахме много клиенти и се редувахме да седим на смени в магазина, колкото да отчитаме дейност.
Действието започна да се развива абсолютно естествено в деня, в който аз бях дежурен. При мен дойде младо семейство с молба да им сглобя компютърна конфигурация с основна цел да се използва за развлечение и ми дадоха ориентировъчна сума, в която да се вместя. Заех се и точно след 10 минути бях готов с офертата, която наистина отговаряше на 100% на посочените изисквания. Хареса им и купиха машинката. Естествено се похвалих на колегите, че в това време без клиенти и абсолютно мъртвило съм продал цяла конфигурация и даже усетих малко завист.
Бях отметнал младото семейство в графата доволни и щастливи клиенти, когато след 3 дена те се върнаха. Отново бях аз на смяна, което до голяма степен улесни процеса. Обясниха ми, че имат проблем - записвачката на новия комп не работи. Понеже политиката на фирмата изискваше тестването на всичко, което продаваме и съответно аз бях тествал записвачка, монитор и въобще цялата конфигурация отказах да се съглася, че има проблем. Обясних го това и добавих, че ако има проблем ние естевено ще се заемем с отстраняването му - най-малкото машинката е все още в гаранция, но за целта първо трябва наш човек да провери за какво иде реч. Понеже един от колегите също беше в офиса го помолих да остане той в магазина, а аз тръгнах с тях да видя какъв е точно проблема.
Когато стигнах се озовах в малък апартамент. Компютъра беше позициониран в хола точно пред едно диванче, на което седяха родителите на някой от младото семейство и гледаха телевизия. Аз се настаних пред компютъра и всички затихнаха и втренчиха погледи в мен за да видят каква магия точно ще направя, че да заработи пущината. Зареди уиндоуса и аз попитах какво трябва да се запише. В резултат ми беше посочен някакъв филм (май беше Блейд 1 или 2). Помолих за диск и го поставих в записвачката. Стартирах Неро горящия циганин и стигнах до стъпката на добавяне на файлове. Добавих филма и разбрах какво не й работи на записвачката. Просто нямаше технология, която да позволява на 800 мб филм да се запише върху 650 мб диск. Заех се да им го обясня това. Младежът сякаш ме разбра. Или поне кимаше с разбиране. Девойката обаче беше по-недоверчива. Помоли ме да запиша диск с някакви други по-малки файлове и да й покажа, че записвачката наистина работи. Разбира се, че ще го направя това. Намерих някакви случайни снимки в "My pictures" хванах няколко произволни от тях и ги добавих за записване. Стартирах и приключих записа на диска успешно. Показах й самия диск, колко място от него е заето по долната му страна обясних всякакви любопитни факти. И въпреки, че казах, че записа е преминал без проблем девойката беше все така недоверчива. Помоли ме да отворя снимките от диска за да е напълно, на 100% сигурна, че са записани, а не ги мотая нещо. Е, ако само това ще ги убеди, че записвачката работи - защо не. С решително движение хванах мишката и отворих уиндоус експлоръра, отидох на дисковия драйв и цъкнах два пъти бързо на първата снимка попаднаха ми пред очите.
В стаята настана от онова неловко мълчание дето какъвто и шум да се чуе все ще е неподходящ. И дето няма звук, който може да развесели обстановката. Неловко мълчание и сведени погледи. Но това беше заобикалящата ме обстановка. Мен ме напушваше смях. Бях виждал и чувал за всякакви потребителски дивотии, но за първи път се сблъсквах с такава наживо. И все повече ме напушваше смях. И нищо чудно - снимката беше плах опит за домашно порно на девойката. А актьора не беше момчето, което беше до мен. А и компанията на родителите на някой от двойката надали беше аудиторията, която трябваше да гледа това. Или аз.
Момчето ми благодари с половин уста и ме изпрати. След като вратата хлопна зад мен чух някакви викове, а аз се разхилих. И все още се усмихвам като си спомня тази история. И не мисля, че ще спра да се усмихвам. Надявам се и вие така да реагирате. Защото е важно да виждаме веселата и забавна страна на нещата, а не мрачната и подтискаща действителност.


Тагове:   магазин,   семейство,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - 4esno kasano
27.12.2009 13:44
Tova si e gaf.Tq kato e zabravila da istrie snimkata , ti li trqbvashe da si orydie na sydbata.
Tova si e skandal .Izvinqvai ,4e ne se smqh .
цитирай
2. thunderbg - Не съм сигурен.
27.12.2009 13:50
Не е точно така - това е нов компютър. От някакъв друг източник, тя най-вероятно е качила тази снимка на хард диска му. Забавна е аномалията, че те младата двойка си купуват нов семеен компютър пред, който да прекарват заедно като семейство вечерите и т.н., но в следващия момент единият от двамата качва без да помисли някакви такива компромати.
цитирай
3. анонимен - трябваше да ги научиш
27.12.2009 14:14
и как се крият подобни неща. :)))
цитирай
4. thunderbg - Не си бяха платили за това
27.12.2009 14:16
А момента не беше от най-удобните за изнасяне на такава лекция :)
цитирай
5. анонимен - задължително е,
27.12.2009 14:19
когато на един комп сядат повечко хора. :)
Продължението е интересно, дали не са го метнали от яд през терасата? И такива познавам. :)
цитирай
6. thunderbg - Знам и други такива истории
27.12.2009 14:22
Но понеже не са ми се случили на мен и не мога да гарантирам за достоверност няма да ги споделям тук :)
От друга страна не веднъж и два пъти съм ги споделял след някое и друго питие на маса, тъй, че приемам оферти :)
цитирай
7. анонимен - с малко авторски принос
27.12.2009 14:28
биха се получили чудесни разказчета. Всеки (ако поиска) би открил част себе си или своята истина в тях.
Малко весели неща се случват и е добре да поглеждаме по-често с хумор и от веселата страна. :)))
цитирай
8. thunderbg - Не е точно така
27.12.2009 14:34
Но не е и невъзможно.
Абсолютно подкрепям идеята, че на всяка случка трябва да й се търси забавната страна и тези забавни страни са едни от най-хубавите неща, които ни се случват.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566173
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!