Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2009 16:16 - Новините - такива каквито не трябва да бъдат...
Автор: thunderbg Категория: Новини   
Прочетен: 2747 Коментари: 6 Гласове:
1

Последна промяна: 21.12.2009 19:38


Не знам в мен ли е проблема или в родните ни репортери и новинари, но все по-често засичам импровизирани "новини" не съдържащи никаква полезна информация.
Пример 1 - Пиян четиригодишен се шматка посред нощ в крадена рокля
Пример 2 - Отиваш на ресторант - то тоалетна. Или поне така изглежда
Мога и още примери да посоча, но тези са най-пресните примери. Също така ще напомня и рекламната кампания в последните два или три дена преди пускането на новия bTV cinema в централната емисия новини. И като започнах тая тема - освен, че това беше излъчено в централната им емисия, те му отделиха над 5 минути в прайм тайма си. И това аз като един наблюдател и драг зрител не го намирам за нормално. Не ми изглежда нормално, защото това е най-скъпото телевизионно време. Това е времето, в което 3 минутен рекламен блок би трябвало да плаща седмичната заплата на поне 5 служителя на медията. Но и тук като повечето неща в България има нещо сбъркано.
Да се върна на темата. Достатъчно да отворите всеки един новинарски портал и ще се натъкнете на стотици примери още. Достатъчно е да разгърнете някой от водещите ни всекидневници и ще се натъкнете на същото.
И двата примера дават някаква информация. Безспорно е ненужна, но дават информация.
С този пост искам само да помоля някой да обори моето мнение. Да ми даде доводи, които да направят тези "новини" истински новини.


Тагове:   bTV,   НОВИНИТЕ,   медии,


Гласувай:
1



1. jdeel - А ти коя част от новините намираш за ...
21.12.2009 16:21
А ти коя част от новините намираш за 'нормално'?
И кои новини са 'истински'?
цитирай
2. thunderbg - Ето два примера за истински новини...
21.12.2009 16:27
http://news.plovdiv24.bg//126944.html и http://dnes.dir.bg/2009/12/21/news5588999.html
Първото дава информация какво се е случило в банка намираща се в голям град-регионален център. Информация, която е способна да променя борсови котировки.
Втория пример дава конкретна информация за определена група хора - хората, които се изхранват с производство и обработка на тютюн и тютюневи изделия, защото всички те са засегнати по някакъв начин от тази новина. Всъщност дори и крайния потребител-пушач е засегнат, защото обикновенно след като се вдигне шум за подобно нещо цените на цигарите, пурите и пуретите, енфието и т.н. и т.н. се увеличават и то доста драстично...
цитирай
3. panazea - Az novini ne 4eta!
21.12.2009 19:50
Ako ti napiheh tuk nesto bih pro4ela.Ina4e ne!Otdavna sym gi ignorirala!Pozdrav!
цитирай
4. thunderbg - Благодаря
21.12.2009 19:59
Благодаря
цитирай
5. jdeel - Значи от първата новина се интер...
21.12.2009 23:00
Значи от първата новина се интересуват другите клонове на банката и другите банки, а за втората - ако имат нещо важно да кажат на тютюнопроизводителите, ще се свържат с тях и ще им кажат.

Защо не си отговориш на въпроса - колко новини през последната година са се отнасяли наистина до теб? Къде си открил тези новини?
цитирай
6. thunderbg - Не е точно така
21.12.2009 23:29
Аз без да съм свързан с тази банка или която и да е банка пряко се интересувам. Аз играя на българската борса директно, без посредник и едно такова събитие води до промяна на цените на ценните книжа.
Същото важи и за втората новина.
Също така относно втората новина за тютюнопроизводителите освен самите тютюнопроизводители се интересуват фирмите, които обработват този тютюн; дистрибуторските фирми, защото от количеството произведен и обработен тютюн зависи колко курса ще направят към търговците на дребно; търговците на дребно, защото макар пряката им печалба от 1 кутия цигари да е някакви стотинки, като се пресметне, че средностатистическия пушач пуши около 2 кутии дневно и тези пушачи са да кажем около 65-70% от населението на държавата; и не на последно място - пушача, крайния потребител, защото промяната на цената (а такава винаги има след протести в рамките на няколко месеца) му бърка директно в джоба.
Аз вече не пуша 9 месеца. Спрях цигарите заради предишните увеличения. Не можех да си позволя да си купувам 3-4 кутии/дневно по 3.5 или 4 лв.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 571035
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!