Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2011 20:05 - Пуделите на bTV
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6193 Коментари: 17 Гласове:
10

Последна промяна: 23.01.2011 20:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Всеки път, когато случайно видя някое предаване на някоя национална телевизия успявам да се изнервя. Най-вече, защото говорят глупости и обратно на всички световни журналистически практики показват само едната страна на проблема и само едната гледна точка.
Тоя път bTV ме изнервиха. Става дума за анти-педофилската им акция в някакъв сайт за запознаства. Айде ще карам по ред. Даже и ще номерирам нещата, които ме изнервиха, че ми е любопитно колко са.

1. "Репортерката" се регистрирала с анонимен акаунт в сайт за запознаства и получила предложение за секс от мъж. Ало, овцо тъпа. Навремето аз, когато имаше IRC и всички чатехме там като влизах в канал #sex (ех, доброто старо време) с никнейм HagaPeHa_Kaka (викахме му с аверите алтернативен начин на забавление това) и аз получавах предложения за секс от мъже. Много ясно, че като си регистрираш акаунт kurva_95 (условно) ще получиш такива предложения.

2. Като се е представила за 15 годишна с тоя акаунт същата овца, да беше прочела условията на регистрацията на съответният сайт, който без да знам кой е съм 100% сигурен, че изрично забранява в тези общи условия регистрациите на лица нямащи 18 години. Ако някой наистина 15 годишен попадне в такъв сайт - вината е на родителите, че не са му филтрирали достъпа. Казано по нашенски "Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава".

3. Следвайки логиката на bTV за това кой е педофил и аз следва да съм педофил, защото днеска в скайп нещо с акаунт polia_sexy_k_obi4amte дето беше на 17 години според профила ми поиска ауторизация. Преди да ми пратите ГДБОП да ме арестуват - отхвърлих ауторизейшън рекуеста.

Това май бяха фактите до тук. Следват няколко по-условни неща:

4. Ако жена ми (нямаме сключен брак всъщност) ми направи една свирка тая вечер, а аз утре й дам 5 лева, това склоняване към проституция ли е?
Не, бе дебили - това движи тоя свят. Търсенето и предлагането.

5. Айде още по-условно. Да приемем, че на пиклата от точка 3 съм й приел ауторизейшън рекуеста и се е стигнало до там, че сме се натаковали. Не е ли редно тя (започваща контакта с мен) да понесе последствията и наказанията? Или по-скоро нейните родители, които не са й обяснили що не бива да се опитва да завърже такива контакти онлайн.

6. Някой може ли да ми обясни каква е разликата между това един 59 годишен мъж да се натакова с една 15 годишна пикла и това един 15 годишен пикльо да натакова една 15 годишна? Съответно каква е разликата между това един 62 годишен мъж да се натакова с една 18 годишна пикла и това един 18 годишен келеш да натакова същата тази 18 годишна пикла?
Мисля, че специално за нашето общество няма разлика. На 15 даже й е късно според модните тенденции през последните 10-на години примерно.

7. Продължавайки с примера от предната точка. Всъщност след като пиклата се натиска, защо мъжа да е виновен?

Накратко да обобщя - това е родителски проблем, а не на някоя институция (като ГДБОП).



*** Спирам анонимните коментари. Изложил съм всичко както го виждам без да си крия името. Ако някой обзет от фалшив морал във фалшивото ни демократично общество иска да коментира ще го направи през регистриран акаунт. Благодаря.



Ако постинга ви е харесал, можете да помогнете да стигне до повече хора, като гласувате тук.



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. veseliak - Сори
23.01.2011 20:14
Само ми дообясни, защо според теб няма разлика между 15 годишен и 55 годишен? Не намираш такава нито ментална нито физиологическа?

И втори въпрос. Защо законът според теб прави следното деление: Малолетен, Непълнолетен и Зрял човек? Ей така за разнообразие просто ако искаш ми обясни тези прости неща.
цитирай
2. thunderbg - Обясни ми ти
23.01.2011 20:21
разликата между 12 годишната пикла, която е правила неща, които ги няма и в най-долнопробното немско порно, пиклата, която навършва 16 или 18 години след 1 ден и тази, която ги е навършила преди 1 ден. Аз в нашето общество в условията му на преход и специално последните 10-на години такава не откривам.

По първият въпрос - разлика има. Обаче няма разлика в действието, което извършват двамата. Съответно подвъпроса е тук, когато двама 15 годишни се таковат, защо не ги изпращаме и двамата директно в поправителни заведения (ТВУ, затвор и т.н.)
цитирай
3. thunderbg - Пропуснах в постинга
23.01.2011 20:50
ама това bTV са изключително нахални. 15 минути по-рано в предаването на Росен Петров нека говорят показваха бай ви Коста Цонев, който има 29 години по-млада от него булка. Същият този материал е на първа страница на сайта на bTV в категория препоръчани. Ми я сега си представете, че тя любовта между двамата тайно е пламнала с още 15-20 години по-рано, когато булката е била 15 годишна.

Това, зад което са застанали bTV за пореден път мога да го нарека единствено фалшив морал.
А ти veseliak как ще го наречеш?

Секса е най-естественото нещо в природата. Хората трябва да му се радват както на тях им харесва, а не както им харесва на околните.
цитирай
4. dorichela - Като цяло има девойки, които си го ...
23.01.2011 22:52
Като цяло има девойки, които си го просят по тия сайтове... Снимки по гащи и сутиени и т.н.... Склоняване към проституция? Предлагам на ГДБОП да застанат срещу някоя гимназия или техникум и да гледат кой прибира половината непълнолетни ученички след училище...
Въпрос на възпитание, а и на инстинкт за самосхранение.. Естествено, че ако някой непознат те покани на среща и ти обещава приказни неща, има нещо гнило в цялата работа. Но самото желание на младежите да разполагат с много им изиграва лоша шега.
И за протокола 55 годишен с 15 годишна е по-отвратително, отколкото два 15 годишни тийнейджъра... Просто защото на 15 са още деца... Или поне аз едно време на 15 бях дете и играех тенис на маса, докато се стъмни...
цитирай
5. thunderbg - Децата
23.01.2011 23:10
в родината ни спират да са деца на възраст между 12 и 15 години. И ако родителите не могат да им опазят детството да продължи поне до 15 годишна възраст - те са за арест и съд.

И когато стане нещо такова освен да псувам през зъби малоумната ни държава и още по-малоумните ни медии, които са готови на всичко за малко екстра рейтинг - нищо друго не ми остава.
цитирай
6. gothic - Съгласен с теб.
24.01.2011 13:47
Има и още нещо, което ме притеснява. Който е гледал Wag the Dog (филм от 1997-ма с Дъстин Хофман, Робърт де Ниро, Ан Хечи и Денис Лиъри в главните роли), ще се сети веднага за какво иде реч...
цитирай
7. thunderbg - Абсолютно
24.01.2011 14:39
правителството си покрива собствените фалове, като опитва да отклонява общественото внимание, чрез медиите в друга посока.
Мен обаче нищо в това правителство (всъщност, което и да е правителство в тая държава) не може да ме изненада след тази безумна наглост наречена "вот на доверие".
цитирай
8. gothic - Всъщност
24.01.2011 15:38
тук не визирах правителството. По-скоро трупането на актив от страна на медиите. А това съвсем не е невъзможно, не мислиш ли?
цитирай
9. veseliak - thunderbg
24.01.2011 19:07
Разликата не е в деня. Всеки се развива с различни темпове. Някой на 12 са по-узрели отколкото други на 21. Законът затова ги дели на три групи. Според нивото на отговорност, което могат да носят пред закона. Първите две групи носят ограничена отговорност и деянията им се наказват по-умерено. Ясно е защо. Апропо ти сам застъпваш тезата, вменявайки вина на родителите, които не са филтрирали достъпа на непълнолетните си деца до съответните сайтове. Т.е. отговорността е на възрастния. Което пък вади наяве невярната логика на твърдението ти "Не е луд тоя дето яде баницата, а оня който му я дава". Защото непълнолетния и малолетния не носят отговорност за постъпките си, но консумиращият пълнолетен съзнава правата, задълженията и действията си и носи пълна отговорност за тях.

В тая връзка минавам на т.5 от твоите условности, която за мен звучи така: Попадам на дъщеря ти (съвсем условно разбира се), която чати от компа на приятелка (защото приемам съвсем условно, че си ограничил достъпа от дома ти) и я натаковам (ползвам твоя речник). В резултат ти влизаш в затвора, а аз гоня следваща непълнолетна щерка.

Какво мислиш за това?
цитирай
10. thunderbg - Нещо не си ме разбрал
24.01.2011 23:43
Ако някой ден имам дъщеря - аз лично бих предпочел да го прави с по-възрастен от нея мъж... Естествено не някой потенциален некролог, но определено по-възрастен.
Отново повтарям - секса е най-естественото нещо на земята и правенето му не е престъпление, когато е със съгласието на всеки от участниците (колкото и да са).
Аз в това отношение съм извратен. Като бях по-малък (да се разбира около 15-16 годишен) разни каки на около 30-35 ми бяха фетиш и не намирам проблем с това.
В момента вкуса ми се е променил, което се обяснява с промяната на възрастта ми, но пак не мисля, че желанието ми за секс с по-млада или по-възрастна жена или момиче е престъпление.
Предполагам, че след около още 20 години, ако ми падне някоя 16 годишна дето сама ми се слага на поднос няма да й откажа, а даже ще питам за още. И без значение какво казваш - не вярвам, че и ти би отказал. Всъщност не вярвам, че някой нормален хетеросексуален мъж би отказал.
цитирай
11. thunderbg - тук не визирах правителството. ...
24.01.2011 23:48
gothic написа:
тук не визирах правителството. По-скоро трупането на актив от страна на медиите. А това съвсем не е невъзможно, не мислиш ли?


Да, но все пак в цитирания филм интригата тръгва по поръчка на правителството. А знаейки нашето правителство какво е - не е трудно да се допусне, че и тук е, не просто възможно, а се случва :)
цитирай
12. gothic - тук не визирах правителството. ...
25.01.2011 08:20
thunderbg написа:
gothic написа:
тук не визирах правителството. По-скоро трупането на актив от страна на медиите. А това съвсем не е невъзможно, не мислиш ли?


Да, но все пак в цитирания филм интригата тръгва по поръчка на правителството. А знаейки нашето правителство какво е - не е трудно да се допусне, че и тук е, не просто възможно, а се случва :)



Абсолютно си прав, имайки пред вид слугинските функции на централните медии. Впрочем, искеш ли да се обзаложим, че това ще бъде единственият разкрит случай на "хрътките"? И че няма и да посмеят да навлязат в по-дълбоки води?
цитирай
13. gothic - Ако някой ден имам дъщеря - аз лично ...
25.01.2011 08:23
thunderbg написа:
Ако някой ден имам дъщеря - аз лично бих предпочел да го прави с по-възрастен от нея мъж... Естествено не някой потенциален некролог, но определено по-възрастен.
Отново повтарям - секса е най-естественото нещо на земята и правенето му не е престъпление, когато е със съгласието на всеки от участниците (колкото и да са).
Аз в това отношение съм извратен. Като бях по-малък (да се разбира около 15-16 годишен) разни каки на около 30-35 ми бяха фетиш и не намирам проблем с това.
В момента вкуса ми се е променил, което се обяснява с промяната на възрастта ми, но пак не мисля, че желанието ми за секс с по-млада или по-възрастна жена или момиче е престъпление.
Предполагам, че след около още 20 години, ако ми падне някоя 16 годишна дето сама ми се слага на поднос няма да й откажа, а даже ще питам за още. И без значение какво казваш - не вярвам, че и ти би отказал. Всъщност не вярвам, че някой нормален хетеросексуален мъж би отказал.



Откровено казано, пред 16 годишната лично аз предпочитам майка й. Но с последното ти изречение съм абсолютно съгласен! Още повече че някъде в средата на есента в трамвай двайсетица получих директен въпрос от една девойка: "Искаш ли да отидем вкъщи?" Беше на не повече от 15-16....
цитирай
14. thunderbg - Абсолютно си прав, имайки пред ...
25.01.2011 12:34
gothic написа:

Абсолютно си прав, имайки пред вид слугинските функции на централните медии. Впрочем, искеш ли да се обзаложим, че това ще бъде единственият разкрит случай на "хрътките"? И че няма и да посмеят да навлязат в по-дълбоки води?


Поне по тази тема няма да имат друг случаи. Между другото видя ли я съответната репортерка. Тя е от това, което във всички нормални държави наричат "държачка на микрофон", защото е избрана заради външен вид, а не заради журналистическите й качества. И това ще си проличи, когато я пратят да отрази някоя пресконференция или някакво друго събитие. Ще стои, ще държи микрофона и няма да зададе нито един въпрос, а ще има неудобни въпроси за задаване. В същото време, не помня как се казваше, един от водещите на BBC - News night получи Пулицър, защото зададе 17 пъти един и същи въпрос на един от вече бившите британски министри (на отбраната май беше).
цитирай
15. gothic - Не става дума само за тази тема. С...
25.01.2011 15:26
Не става дума само за тази тема. Сигурен съм, че няма да посмеят да засегнат наркотрафик, трафик на хора, корупция....неща, в които са замесени и някои от тези, които ги хранят. А за девойката си абсолютно прав....
цитирай
16. thunderbg - Може би,
25.01.2011 16:47
ще засегнат някаква тема свързана с престъпност, когато институцията на Цвъцко поиска да си направи поредната показна PR акция. И ще ги комбинират и двете. Защото точно това беше тази акция - арестуваха човек, на който са устроили капан (с други думи няма престъпление, а само се допуска възможността/вероятността за такова) и всичко се случи показно - в пиков телевизионен час на национална телевизия.
цитирай
17. beaustranger - От години си задавам въпроса...
26.01.2011 12:54
Как така безброй служби по цял свят се борят с педофилските сайтове, а само като пуснеш в гугъла няколко ключови думи, разцъфват милиони баш такива резултати. И как безспорните възможности за проследяване и филтриране позволяват съществуването им изобщо. И, да, виждала съм няколко български "социални мрежи" (не сайтове за запознанства УЖ), в които момиченцата (от 12 нагоре!!!!) са плеснали такива снимки и никове, че да ти се догади. Привидно изглеждат тийнейджърски, но всъщност е пълно и с възрастни. Точно като в училищата - парад на плът и предизвикателност, да не кажа вик:"Пожелай ме! Имай ме!" Дано не звуча монашески :)))
Тъндър, прав си тук - това е родителска грижа, от една страна. От друга обаче тези сайтове никнат с такава скорост, че родителите трябва да киснат по 24 часа на компа в издирване на адресите им и забраняване на оторизация.
А че ни заливат с поръчкови и ПР материалчета, то е ясно. Докато хората се интересуват така живо от мръсното бельо на всички други, освен себе си - така ще е. Псевдо медиите ни щедро ще ръсят зрелища, вместо хляб..
Не че гледам много ТВ, но досега съм попадала само на двама наистина разследващи журналисти... особено единия :).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566129
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!