Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2010 17:42 - Разболяха Мона Лиза
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
1



"Усмивката на Мона Лиза се дължи на висок холестерол". Това заглавие в днешните онлайн медии успя да ми привлече вниманието. 
Накратко - италиански експерт от университет в Палермо е изследвал прочутата картина. И понеже "изразът на лицето" "показва признаци на натрупване мастни киселини около очите на модела" този "учен" е решил, че модела е страдал от висок холестерол. Интересно е твърдението, че модела страда от "ксантелазма, подкожно натрупване на холестерол, в кухината под лявото око". А интересно, дали се е замислил, че може би Леонардо да Винчи не е чак толкова съвършен художник и това не е снимка, че да се правят такива изводи? Може би, просто това е виждането на художника, което не е задължително да е едно към едно с реалността.
Любопитно е, признавам. Темата за усмивката на Мона Лиза е любопитна. Ама защо отново сериозна новинарска агенция ми го поднася като новина и защо след това почти същият текст и заглавие почват да се появяват из други сайтове? Това е, което ме тормози. И нервира.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566139
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!