Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2009 09:08 - А Глобул мълчи
Автор: thunderbg Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2458 Коментари: 2 Гласове:
2



Бях обещал да пиша, когато получа отговор от Глобул. Или когато аз им пиша отново.
Глобул мълчи. И аз чакам да наближи 15-ти януари за да им пиша отново, ако все така нямам отговор. А се случи най-малко очакваният от мен сценарий - получих нов SMS. Неочакван, защото на фона на това, което искам да се случи, това си е направо наглост от тяхна страна. Вчера от номер 8883 на 27-ми декември в 13:07 получих следният SMS: "Razberi kakav e kasmeta ti za NovataGodina.Iztegli i Kolednoto si kasmetche direktno v telefona. Prati SMS s tekst: KASMET na nomer 888. (1.20lv,ino:my.globul.bg).
Не знам какъв ми е късмета. Знам на Глобул какъв ще им е късмета, ако не ми отговорят по начина, който очаквам. Защото малко ми трябва да ги подпукам с голямата гьостерица. Чрез съд, медии и публичност по всички възможни начини. И тогава те ще трябва масово да спрат с тези съобщения не само към мен, но и към останалите си потребители. Защото вече и те ще знаят правата си.
Всъщност както винаги аз не исках да пиша за това. Исках да го оставя за следващия път, когато им пиша. Обаче влязох в портала за безплатни съобщения към други потребители на Глобул и бях посрещнат от поредната реклама - да купя още 100 минути за групата ми срещу 2.50 лв.
Честно не мога да разбера тая политика на мобилните оператори. И трите големи мобилни оператора се надпреварват да инвестират в рекламни кампании, една от друга по-бляскави и най-вероятно по-скъпи. Имат сайтове, където имат реклами на всякакви продукти. Отляво банер за още минути. Отдясно банер за промоционален абонамент. Отгоре банер за нещо друго. И други банери. На всякакви места. Няма да ги споменавам, че ще трябва да си самоналожа цензура. Като заговорих за банери и цензура си спомних една дискусия по темата за спама. И малко по-късно ще пиша за нея. Само да ми се дооформи мисълта.
Да се върна на Глобул и другите оператори. Не знам колко потребителя имат. Не мога да приема цифрите, които те са посочили за верни, защото те в тях включват всеки нов B-connect, който се купува, а както всички добре знаем не само нови абонати купуват новите карти. Става ми чудно колко ли от тези потребители ползват интернет. И защо по дяволите не предложат на другите рекламодатели рекламно място на сайтовете си.  Тогава от посещенията на тези потребители и те ще си получат заветните 2.50 и аз ще съм доволен, защото една причина да псувам и да имам негативизъм в деня си е отпаднала. Всъщност колко от посещаващите сайтовете потребители взимат решението да включат тези 100 минути за 2.50 към основния си абонамент ? Със сигурност не са много. Най-вероятно от рекламното поле на сайта си биха спечелили повече.


Тагове:   SMS,   спам,   мобилен,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - nikoga pove4e dogovor s mtel i globul
26.01.2010 23:39
6god,bqx abonat kum globul bqx dovolen v na4aloto imam i komputur na izplachtane no te stanaxa Nagli.
Neka da izgonime zaedno GURZITE OT BULGARIA
цитирай
2. анонимен - Globul----------Kradzi
26.01.2010 23:47
Primer ------Moq poznata spi do 12.00 vseki den ,idva razpe4atka 4e tq e govorila v 9.05min?6god 3busnes karti
smetka 120-215lv vseki mesez-v prod,6g----------------------------------gadni KRADZI=NIKOGA POVE4E SBOGUM gLOBUL
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 566221
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!