Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2010 22:07 - Накратко, 10.02.10
Автор: thunderbg Категория: Други   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.02.2010 22:09


Днес новините, които ми правят впечатление са отново 4 - "Режат мъж, вибраторът му стигал до стомаха", "Кръчмите сами ще решават дали са за пушачи", "Австралия си иска порното" и "Уволнена за чат секретарка осъди здравната каса".

Първата си мисля, че е много възможно да касае някой от тия анонимници дето все питаха "Имаше ли нещо за е***е на блогърската среща?" Нищо чудно главният участник да е лично някой от гореспоменатите анонимници - все пак напълно отговаря на профила: глупав, загорял, смотан. Защото само на глупав и много яко загорял за жена мъж ще му хрумне да си завре вибратор в гъза и след това ще е толкова смотан, че да не може да го извади сам. :)
Всъщност новината я споделям, защото е куриоз. Надявам се да няма обидени. Ама след всичката простотия дето се изля по срещата, която беше прекрасно организирана и проведена и на мен ми се ще да поизлея малко простотия.

Втората новина няма какво да й се коментира - това е правилното решение на проблема. Това, което ме впечатли е, че на нашите политици можел да им дойде акъла и без да се протестира, стачкува, блокира движение и т.н.
Любопитно ми е за тия социологически проучвания дето се споменават. Това коментарите под новините в някои сайт ли са или някакви други анкети и проучвания? И каква е била аудиторията, която е била питана за да се стигне до тоя резултат. Съмнително ми е 70% от хората в тая държава да не искат да се пуши на публични места, защото според официалните статистики за миналата година над 60% са активните пушачи, а споменавайки тези проценти реално ги намаляват наполовина. Аз специално съм склонен да вярвам, че около 60% от населението са пушачи - много по-реално ми изглежда.

Третата новина я споделям заради цитираното в края изказване защо се опитват да наложат тази цензура. Винаги ми е било любопитно как в един порно филм се определя възрастта на актьорите. Естествено изключвам откровенното педофилско порно, където е явна възрастта и говоря за някое заглавие, където в кредитите на продукцията е упоменато изрично, че това е забранено за лица под 18 години и участват лица навършили 18 години.
Как после идва един полицай, прокурор или съдия, който казва, че всъщност това лице няма навършени 18 години? Как го определя? На база външен вид? Хората изглеждат всякак и това не може да е фактор. Варианти - още много. И нито един от тях не ми изглежда, като надежден за проверяване на такава информация.

Четвъртата новина е парадокс. Държавен служител, който получава заплата от данъците на цялата държава съди държавна институция, защото бил уволнен понеже си е чатил в работно време и печели делото? Това може само тук да се случи. Аз също бих уволнил тая секретарка, защото си е чатила - без значение от темата на чата и с кой е бил.
Известно време съм работил като системен администратор към факултет, който е към СУ. Там съм се сблъскал с наглостта на тия секретарки. Те имат служебният кабинет, бюро и компютър за тяхна лична територия и собственост и смятат, че могат да правят каквото си искат на тях.
Беше ми поставена задача - да проверя за пиратски софтуер и да ликвидирам всичкия такъв ненужен на всичките служебни, над 150 компа. Заех се. Още в третия кабинет се сблъсках с две от секретарките на факултета. При нужда единствено от Word и Excel, аз открих Photoshop, Maya 3D и всякакъв софтуер, който няма нищо общо със секретарската работа. За музика и филми, скайпове и кю-та да не говорим. Обясних, какво трябва да свърша и как смятам да го направя и двете секретарки ми вдигнаха скандал. Много голям скандал.
Е в крайна сметка остана на тяхната, но честно казано вече не се учудвам. Не и след като стана ясно, че най-големите сийдъри и лийчъри в българските торент системи работят в МВР. Когато няколко месеца по-късно договора ми изтече, аз нямах желание да продължа да работя на държавна работа, а и двете секретарки със съдействието на други хора на по-високи постове се бяха погрижили да не ми го подновят "защото не съм си изпълнявал задълженията".


Тагове:   Накратко,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: thunderbg
Категория: Забавление
Прочетен: 571581
Постинги: 262
Коментари: 291
Гласове: 1084
Спечели и ти от своя блог!